Klant Contact Centrum: T 088 - 6670066

Boekenweek

Van 12 t/m 20 maart 2016 vieren boekhandels, uitgevers, auteurs en lezers in Nederland de week van het boek met als thema ‘Duitsland’, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte. Aansluitend vindt in Vlaanderen de Boekenweek plaats van 19 t/m 26 maart. Zo hebben auteurs uit beide landen de mogelijkheid om deel te nemen aan alle feestelijkheden.

Aanleiding voor het thema ‘Duitsland’ is de Boekenbeurs in Frankfurt, waar Nederland en Vlaanderen in oktober van dit jaar gezamenlijk gastland zijn. Bij Duitsland wordt al gauw gedacht aan de Tweede Wereldoorlog, maar ook aan de hoofdstad Berlijn en aan lederhosen en bratwurst. Maar Duitsland is ook het land van grote auteurs als Johann Wolfgang von Goethe, Bertolt Brecht, Friedrich Schiller en Heinrich Böll. Maar ook hedendaagse Duitse schrijvers als Nele Neuhaus, Sebastian Fitzek en Jenny Erpenbeck zorgen voor genoeg lees- en gespreksvoer.

Gepubliceerd: 11-03-2016
.