Klant Contact Centrum: T 088 - 6670066  *  WhatsApp: +31 630582369

Tip!

Cees Imthorn heeft sinds 2012 een urostoma: “Nadat ik een ernstige buikbreuk opliep, werd op advies van het Welland Service Team een breukband aangemeten. Het meest vervelende van een breukband en een spijkerbroek dragen is, dat als je bukt, de band omhoog kruipt en de broek juist naar beneden.” Dit had als gevolg dat Cees jarenlang in een joggingbroek liep omdat deze wel bleef zitten. Toch wilde Cees graag weer een spijkerbroek kunnen dragen en kwam met een creatieve oplossing: drukknopen!

Zijn werkwijze:
- Plaats op een breukband vier drukknopen, twee op de rug kant en twee in de taille en teken af met een (school)krijtje;
- Prik vervolgens met bijvoorbeeld een priem vier gaten en bevestig de drukknopen;
- Trek vervolgens de spijkerbroek aan en teken met een (school)krijtje een puntje op de band van de broek, waar de drukknop van de breukband zit;
- Trek de spijkerbroek weer uit en prik vervolgens op de witte puntjes de gaten en plaats de drukknopen;
- Het klusje is geklaard, broek en band
laten zich eenvoudig koppelen en ontkoppelen.

Cees kwam erachter dat het kraantje van zijn stomazakje regelmatig onder zijn kleding uitkwam. Dit lost hij nu op door hem door een riemlus van de broek te steken. En doordat het stomazakje altijd “los” voor de broek bungelt heeft Cees vrijwel nooit lekkages. En door een lang shirt te dragen blijft het uit het zicht: “Inmiddels heb ik op al mijn breukbanden en broeken drukknopen en ben ik zeer tevreden.”

Voor het artikel ga je naar onze website: https://www.welland.nl/informatie/magazines/

Tip!