Klant Contact Centrum: T 088 - 6670066

Statement Welland Nederland BV over Brexit

Welland Nederland BV importeert haar stomamaterialen voor een belangrijk deel uit Engeland. Het is daarom niet onlogisch dat wij de laatste weken in toenemende mate vragen krijgen van klanten die willen weten hoe het bij een scenario van een harde Brexit na 29 maart aanstaande met de leveringen gesteld is.

Welland Nederland BV is met haar leverancier, Welland Medical, al maandenlang doende om op alle scenario’s voorbereid te zijn, uiteraard voor zover dit kan. Zo is de voorraad in Nederland gestaag opgehoogd. Deze is inmiddels van een dusdanig niveau dat we ook na 29 maart probleemloze leveringen garanderen. Eventuele wachttijden en extra controles bij de douane hebben dus geen invloed.

Ook op het gebied van certificering heeft Welland Medical haar huiswerk gedaan. Kortom; op dit moment is er geen reden om aan te nemen dat klanten op enigerlei wijze hinder van Brexit gaan ondervinden. Uiteraard hopen wij, net als vele bedrijven en mensen met ons, dat de Britse regering zo snel mogelijk duidelijkheid in deze vervelende materie verschaft met liefst een afloop die vanuit ons perspectief het meest gunstig is: in de EU blijven of een handelsakkoord.

Statement Welland Nederland BV over Brexit