Klant Contact Centrum: T 088 - 6670066  *  WhatsApp: +31 630582369

Gebruiker aan het woord

Mariëlle Sharoublm (9 jaar oud) is sinds kort gebruiker van Aurum Plus. Mariëlle is geboren met een ano-rectale malformatie. Dit betekent dat haar endeldarm en anus niet goed zijn aangelegd. De moeder van Mariëlle, Charlotte Wip, heeft tijdens de eerste levensfase (tot 3-jarige leeftijd) darmspoeling gegeven, daarna is een colostoma aangelegd, Charlotte: “Na een tijdje is de stoma nog een half jaar opgeheven geweest. De darmspoelingen werden echter zo pijnlijk dat wij besloten om voor een definitief colostoma te gaan.”

Mariëlle is een meisje in de groei en enorm beweeglijk: “Stomamateriaal moet daarom aan de hoogste eisen voldoen. Via onze stomaverpleegkundige hebben wij veel materiaal uitgeprobeerd, maar lekkageproblemen waren eerder regel dan uitzondering.”

Op advies van de stomaverpleegkundige van het ziekenhuis werd contact opgenomen met Welland. Na een huisbezoek van Nelleke van de Vliert (Verpleegkundig Consulent Welland) werd gestart met Aurum Plus ileostomiezakjes. Mariëlle zelf is erg blij met het materiaal: “De zwarte zakjes zijn gaaf, het zakje blijft ook goed zitten en voelt erg zacht aan. Daarnaast werkt de sluiting fijn. Het legen van het zakje stinkt natuurlijk wel, maar gelukkig lukt mij dit snel.” En niet onbelangrijk: de huidproblemen behoren tot het verleden.

Dat er daarnaast op school enkele uitdagingen lagen, behoeft natuurlijk geen uitleg. Charlotte is echter blij met de tips en adviezen van Nelleke: “Ontzettend prettig dat er ook direct contact is geweest tussen Nelleke en de leerkracht van Mariëlle. De adviezen m.b.t. de stomazorg zijn zeer waardevol, waardoor Mariëlle ook op school zichzelf kan zijn.”

Gebruiker aan het woord